Viime maanantaina tokokurssilla treenattiin paikallaoloa, se sujuu Barolta jo ihan leikiten, seuraamista, siinä tarvitaan vielä vähän harjoittelua, ja luoksetuloa. Kotiläksyksi sain varmistaa Baron "paikka"-käskyn. Aikaisemmin en ole Barolle opettanut paikka-käskyä, kun olen yrittänyt olla tarkka sen suhteen, ettei Baro saisi nousta/lähteä paikallaolosta (tai mistään muusta liikkeestä) ennen kuin olen vapauttanut.

Tänään olin Baron kanssa mummini luona. Menin Baron kanssa lähimetsään - Baro rakastaa sitä kun saa juosta vapaana, kotona ollessa kaikki tutut pellot on jo niin tuttuja, että Baro oli ihan riemuissaan päästessään "mummin" lähimetsään - ja oltiinkin ulkona varmaan pari tuntia.

Kotiin tultua treenattiin seuraamista. Tokokurssilla ollaan treenattu seuraamista siten, että Baro seuraa namia kädessä. Se ei kovin hyvin ole edistynyt.. Joten ajattelin yrittää nyt opettaa Barolle seuraamista niin, että kävellessä ottaisi katsekontaktia kun pidän namia mahan kohdalla. Se ainakin tänään näytti onnistuvan :)
Vähän otettiin luoksetuloakin, iloisesti tulee luokse, vaikka voisinhan sitä vauhtia olla vähän enemmän.
Saatiin hyvää häiriötä lähistön yhdestä koirasta, jolle Baro yleensä (ihme kyllä, ei Barolla ole tapana räksyttää muille koirille) räksyttää. Baro pysyi kuitenkin kauniisti makuullaan ja olin todella ylpeä Barosta. :D

Huomenna lähdetään mökille viikoksi. Viime vuonnakin kun oltiin samassa paikassa, Baro nautti kovasti siellä olosta. Sai olla lähes kokoajan vapaana ja pääsi vähän "uimaankin". Yritän laittaa ensi viikon jälkeen sitten kuvia sieltä.

1698878.jpg

Baro juhannuksena, kun oltiin Naantalissa kokkoa katsomassa. Nähtiin Namukin :)